Direktlänk till inlägg 22 augusti 2014

Inte så vackert vitlöksbröd

Av Pernilla Nyberg - 22 augusti 2014 21:22

   

Än är augusti inte slut, så vi äter lite mer kräftor. Mums! Mina föräldrar kom på besök. Jag bjöd på det hårda brödet jag bakade förra helgen samt att jag skulle baka lite till av samma bröd. Jag bytte ut majsmjölet mot dinkelmjöl fullkorn och tog inte i några sesamfrön utan lite mer pumpakärnor istället. Resultatet blev ett mörkare bröd. Jag hade det lite längre i ugnen än det förra, då jag inte tyckte det var tillräckligt hårt, men när det kallnat lite blev det riktigt krispigt och gott! En smaksak vad man tycker bäst om. 


Eftersom det var kräftor tänkte jag att det skulle vara gott med vitlöksbröd. Jag hittade ett recept på www.arla.se på ett Danskt rågbröd som jag gjorde om lite. Jag tog bort anis och fänkål och tog grahamsmjöl och grovt rågmjöl istället för bara grovt rågmjöl, då jag inte hade så mycket kvar av det. 


4 dl filmjölk

25 gram jäst

0,5 dl olja

1,5 tsk salt

4 vitlöksklyftor

persilja

0,75 dl sirap

2 dl grovt rågmjöl

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl (stod 3, men jag var rädd att det skulle bli för torrt)

1 dl solroskärnor

1 dl linfrön


Filen skulle värmas till 37 grader och lösa upp jästen innan övrigt blandades i. Degen skall vara lös. Den skall jäsa i 30 min under bakduk för att sedan läggas i en smord brödform och jäsa 30 min till. In i ugn på 150 grader i ca en timme. 


Mitt bröd blev lite degigt, men väldigt saftigt och gott. Det degiga gjorde att brödet inte blev så vackert, men smaken var det i alla fall inget fel på. Underbart passande till kräftor! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards