Direktlänk till inlägg 28 april 2016

Krossbullar

Av Pernilla Nyberg - 28 april 2016 18:50

 

Dessa goda Krossbullar hade vi som tilltugg till förra helgens chiligryta. De innehåller fyrkornskross som ger både smak och tuggmotstånd. Jag hade kesella i mina bullar, men det går lika bra att ha i yoghurt eller filmjölk. 


18 bullar

2 dl vatten

3 dl 4-kornskross

1 1/2 dl ljummet vatten

25 gram jäst

2 dl kesella, valfri fetthalt

2 tsk salt

1 dl kornmjöl

7-8 dl fullkornsvetemjöl


Koka upp 4-kornskross med 2 dl vatten och låt svalna. Lös sedan upp jästen i ljummet vatten. Blanda samman alla ingredienser. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Täck med bakduk och jäs i en timme. Ha upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 18 bitar och rulla varje bit till en rund bulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda i 12-15 minuter på 200 grader. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards