Direktlänk till inlägg 30 augusti 2014

Spännande rågbröd med rödbeta till frukost idag

Av Pernilla Nyberg - 30 augusti 2014 12:33

 

www.kronjast.se hade de detta roliga recept. Jag har aldrig bakat ett bröd med rödbeta i, så det var kul att prova. Det krävdes lite planering då degen skulle göras i flera steg, men har man planering klar var det enkelt och snabbt att göra. 


För en limpa


Dag 1, för mig fredag morgon

3 dl rågmjöl

3 dl kokhett vatten


Lägg i bunke och täck med plast för att sedan låta det stå över dagen. 


Dag 1, för mig fredag kväll

15 g jäst

0,75 dl fil

15 g smör

0,25 dl mörk sirap

0,5 tsk salt

6 dl dinkelmjöl 

1 dl rödbetor


Smula jästen i filen. Tillsätt sirap, finrivna rödbetor, rågmjölet och smör. Tillsätt dinkelmjöl och sist salt. Arbeta degen, men låt den vara kladdig. Lägg den i en oljad form och täck med plast över natten i kylskåp. 


Dag 2, för mig lördag morgon


Grädda i ca 1,5 timme på 175 grader.


Det blev ett fint bröd, och gott! Rekommenderar att prova på. Barnen älskade det dessutom. Vi la en bit av limpan vi bakade till grannarna som kommer hem från sin semester i eftermiddag. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards