Direktlänk till inlägg 29 januari 2015
Tänkte jag skulle prova något helt annat knäckebröd än de jag brukar göra. Det har ju blivit en hel del olika slags fröknäcke. Eftersom jag köpt torr surdeg så provade jag på att baka ett knäckebröd på det. Resultatet blev kanske ett lite tråkigt bröd eftersom det inte har någon smak av något, men det var i alla fall gott som variation. Helt enkelt ett vanligt knäckebröd!
1/4 pkt jäst
1 msk surdeg
2 dl kallt vatten
1 dl grahamsmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 tsk rapsolja
0,5 msk honung
0,5 msk solrosfrön
Jag blandade allt i degblandaren och körde i ca 5 min. Degen blev ganska stum och hård. Sedan fick den jäsa med plast över i 30 min. Efter det försökte jag kavla ut degen, vilket visade sig vara ganska svårt, då den var så hård, och jag ville ha den tunn. Bäst hade varit att dela upp degen i småbröd redan innan utkavlingen, men det gjorde alltså inte jag. Jag naggade brödet, skårade det i bitar och lät den jäsa ytterligare 30 min innan jag gräddade det i ca 10 min på 230 grader i mitten av ugnen. Kanterna började då få för mycket färg, så jag bröt itu brödet när det svalnat och hade in mittendelarna av brödet en stund till i ugnen, så att det skulle bli riktigt knaprigt. Jag hade gärna velat ha det ännu tunnare,och det hade som sagt gått om jag delat upp degen från början. Summering: lite tråkigt, men hekt klart ett knaprigt och gott knäcke om man inte vill ha några kryddor eller frön i. Nackdel också att det inte är fullt så smidigt och lätt att göra som övriga knäcke jag har recept på här. Positivt är att det inte smular sönder lika lätt som andra knäcke. Det är hållbart och var lätt att skära fina fyrkanter av.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|