Direktlänk till inlägg 9 juli 2015
Det här brödet kan man välja helt själv vilken slags müsli man vill ha i. Jag blandar alltid min egen, som i nuläget bestod av lika delar linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, chiafrön, rågflingor, dinkelflingor, rågkross, vetekross, havrekli och havrekärnor. Jag brukar alltid blanda i hela hasselnötter, valnötter eller andra nötter, men jag valde att inte ha i det i brödet denna gång. Jag gissar att det skulle ha blivit lika gott om jag blandat i det med.
Ett bröd:
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1,5 dl musli
4 dl grahamsmjöl
2 dl fullkornsvetemjöl
Lös först upp jästen i vattnet och blanda sedan i övriga ingredienser. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Ta upp degen och knåda den. Forma till en limpa och gör några snitt i den. Vill man kan man pensla på lite vatten och ha på lite dinkelflingor. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter och grädda sedan på 200 grader i ca 30 minuter. Det blev ett jättegott bröd och man kan ju variera det precis som man vill. Vill man inte ha det så grovt är det bara att byta ut grahamsmjölet mot vanligt vetemjöl. Man kan även välja ett müsli med russin eller tranbär i.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|