Direktlänk till inlägg 9 juli 2015

Müslibröd

Av Pernilla Nyberg - 9 juli 2015 21:04

 

Det här brödet kan man välja helt själv vilken slags müsli man vill ha i. Jag blandar alltid min egen, som i nuläget bestod av lika delar linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, chiafrön, rågflingor, dinkelflingor, rågkross, vetekross, havrekli och havrekärnor. Jag brukar alltid blanda i hela hasselnötter, valnötter eller andra nötter, men jag valde att inte ha i det i brödet denna gång. Jag gissar att det skulle ha blivit lika gott om jag blandat i det med. 


Ett bröd:

25 gram jäst

3 dl ljummet vatten

1 tsk salt

1,5 dl musli

4 dl grahamsmjöl

2 dl fullkornsvetemjöl


Lös först upp jästen i vattnet och blanda sedan i övriga ingredienser. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Ta upp degen och knåda den. Forma till en limpa och gör några snitt i den. Vill man kan man pensla på lite vatten och ha på lite dinkelflingor. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter och grädda sedan på 200 grader i ca 30 minuter. Det blev ett jättegott bröd och man kan ju variera det precis som man vill. Vill man inte ha det så grovt är det bara att byta ut grahamsmjölet mot vanligt vetemjöl. Man kan även välja ett müsli med russin eller tranbär i. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards