Direktlänk till inlägg 16 juli 2015
Idag regnade det så jag rörde ihop ett knäckebröd som blev hårt, sprött och gott. Det är så otroligt enkelt att baka knäckebröd. Jag kommer antagligen aldrig kunna köpa knäckebröd igen. Det blir en så enorm skillnad på det man bakar själv.
En plåt honungsknäcke
1/4 pkt jäst
1,25 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk honung
1,25 dl fullkornsvetemjöl
1,25 dl grovt rågmjöl
0,75 dl fint rågmjöl
Lös upp jästen i vattnet innan resterande ingredienser blandas i. Jäs under plastfolie i en timme. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Avsluta med kruskavel. Degen kan vara lite trögbakad, men ju tunnare det går att kavla, desto godare blir knäcket. Sporra i bitar och grädda i ca 20 minuter på 175 grader. Det svåraste momentet i denna bakning är antagligen att hålla koll på ugnen så att inte knäcket blir brännt. Är det lite segt när det tas ut kan man bryta itu bitarna, vända på dem och köra in i ugnen en stund till. Det här knäcket är inte så skört, så det är lätt att jobba med utan att riskera att det går sönder, som mitt förra knäcke var.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|