Direktlänk till inlägg 30 juli 2015
Jag trodde inte att det här knäcket skulle bli så gott, men det är nästan så att det är svårt att slua äta av det. Man vill gärna bara ha en liten bit till, och så en till.... Receptet är ungefär som mina tidigare fröknäcken, förutom att detta enbart innehåller sesamfrön och att jag hade i lite honung. Kanske var det just honungen som gjorde pricken över i-t.
För en plåt
4 dl sesamfrön
1 dl fiberhavregryn
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
1 msk honung
0,5 dl rapsolja
1,25 dl kokhett vatten
Allt rörs ihop med vattnet sist. Denna smet är lätt att trycka ut med hjälp av en degspade eller liknande, på en plåt med pakplåtspapper. Det smidigaste är att skära i bitar redan innan gräddning, men det går lika bra att bryta i bitar efteråt om man föredrar mer ojämna bitar. Grädda på 150 grader (varmluftsugn) i ca 30 minuter.
Detta knäcke kommer att passa utmärkt till vår lilla kräftskiva i morgon.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|