Direktlänk till inlägg 18 juni 2016

Ingefärsknäcke med pomerans

Av Pernilla Nyberg - 18 juni 2016 14:21

 

Regn i massor idag. Vi var iväg till Västerås för lite shopping på förmiddagen, men det regnar fortfarande. Jag har inte så mycket annar att göra, så jag tänkte bjuda på det goda knäcket jag bakade i morse. Glutenfritt och väldigt enkelt att röra ihop. 


En plåt

2 dl majsmjöl

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl pumpafrön

1/2 dl chiafrön

1/4 dl hela linfrön

1/4 dl sesamfrön

1 tsk salt

1 msk ingefära

1 msk malen pomeransskal

1 msk rapsolja

2 1/2 dl kokande vatten


Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokande vatten. Lägg smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla. Garnera med vita och blå vallmofrön och skär i bitar. Grädda knäcket på 150 grader i ca 45 minuter. Låt det gärna stå kvar på eftervärmen en stund efter att du stängt av ugnen. Se till att knäcket blir riktigt torrt och krispigt. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards