Direktlänk till inlägg 6 november 2016
Det här knäcket är verkligen jättegott. Barnen älskar det och en plåt går åt snabbt här hemma.
En plåt
2 1/2 dl ljummet vatten
25 gram jäst
1 msk rapsolja
1 dl chiafrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl havrekärnor
1 tsk salt
1 msk oregano
1 msk basilika
2 dl fiberhavregryn
2 dl havremjöl
Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda sedan samman alla ingredienser. Låt jäsa under bakduk i en timme. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Om smeten klibbar kan man lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten också, och kavla på det. Grädda på 200 grader i ungefär 35 minuter. Stäng av ugnen och låt stå i eftervärmen någon timme. Bryt knäcket i bitar och njut av den underbara smaken!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|