Direktlänk till inlägg 20 november 2016

Skållat grahamsbröd

Av Pernilla Nyberg - 20 november 2016 14:57

 


Här kommer äntligen receptet på det populära långpannebrödet jag gjorde till Alexanders födelsedagsmiddag i fredags. Tänk att vår lilla kille har blivit hela 4 år! Vi bjöd på middag och fika och det blev en lyckad födelsedag. Alexander blev väldigt glad över alla presenter och vi har varit ute i flera omgångar i helgen och provat på trampbilen som vi hade köpt till honom. Någon fördel med att det inte är snö, det går utmärkt att köra trampbil. 


Till receptet, jag gjorde det som sagt i en långpanna, eftersom vi var över 20 personer som skulle äta.


Dag 1

3 dl grahamsmjöl

0,5 msk hel anis

0,5 msk hel fänkål

2 msk rapsolja

3 dl kokande vatten


Skålla ingredienserna i en bunke, blanda och låt stå i minst 3 timmar, helst över natten. 


Dag 2

3 dl ljummet vatten

50 gram jäst

skållningen

1 msk brödsirap

0,75 msk salt

3 dl fullkornsvetemjöl

ca 4 dl vetemjöl


Lös upp jästen i ljummet vatten. Ha i skållningen från dagen innan och blanda i övriga ingredienser. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Ha upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut den över hela plåten. Man kan behöva kavla lite. Skåra ut bitar och jäs i 40 minuter till under bakduk. Strö över lite mjöl och grädda brödet i ca 25 min på 200 grader. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards