Direktlänk till inlägg 20 mars 2017
Till gårdagens mellis gjorde jag och barnen scones. Vi hade slut på vanligt vetemjöl så det blev havrescones. För att göra det lite annorlunda bakade vi ut dem till tekakor. Sedan sa de att man självklart förutom mycket smör och ost, ska ha jordgubbssylt på scones. Jag vet inte om de fått det på skola/förskola, för jag har då aldrig haft det i alla fall. De blev nöjda och glada och klarade sig till en lite senare middag eftersom Johannes hade innebandyträning och Alexander älskar att följa med och se på dessa träningar.
10 st tekakor
50 g smör
1/2 dl rapsolja
5 dl rågsikt
2 dl fiberhavregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 msk honung
2 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela rumsvarmt smör i blandningen och rör i resterande ingredienser. Forma 10 st bullar och kavla ut dem lite lätt så att det blir tekakor. Grädda på 225 grader i ca 15 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|