Direktlänk till inlägg 11 maj 2016
Det här är ett knaprigt knäckebröd med massor av fröer. Ljuvligt gott!
En plåt:
2 dl fullkornshavregryn
0,75 dl solroskärnor
0,75 dl sesamfrön
1,5 msk psylliumhusk
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kokande vatten. Rör om till en geléliknande deg och kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåt och dra bort det översta pappret. Skär degen i ett rutmönster med en vass kniv eller liknande. Grädda knäcket i mitten av ugnen på 170 grader i ca 50 minuter. Det är viktigt att ha koll på knäcket när det är i ugnen så att det inte blir bränt.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|