Direktlänk till inlägg 31 maj 2016

Ostbröd-perfekt bröd till soppa

Av Pernilla Nyberg - 31 maj 2016 19:33

 

Det här supergoda brödet är nästan ett måste till soppa eller en god sommarsallad där man vill ha bröd till. Det är ost både i och utanpå brödet. Jag tog de ostar jag hade hemma, så det blev en mild ost i brödet, Gouda, och extra lagrad Greve som garnering. För extra mycket smak ska man satsa på en lite starkare ost inuti också. Allt är en smaksak! Smidigt bröd i och med att det kalljäser också.


2 bröd

25 gram jäst

2 1/2 dl vatten

2 1/2 dl mjölk

1/2 dl rapsolja

1 tsk salt

1 msk honung

2 1/2 dl riven ost

ca 10 dl vetemjöl


ost till garnering


Smula jästen i en bunke och häll över vatten. Lös upp jästen och tillsätt mjölk. Blanda i resterande ingredienser och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter, men ha inte i för mycket mjöl. Strö lite mjöl på degen och täck bunken med plastfolie. Låt stå i kylskåp över natten eller i ca 8 timmar. Ta ut degen och forma 2 avlånga bröd. Spar lite deg som kan rullas till 4 längder. Sno ihop dem två och två och tryck fast dem på varsitt bröd. Riv valfri mängd ost och strö på bröden. Låt jäsa under bakduk i en timme. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter och mums vilket gott bröd du åstadkommit! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards