Direktlänk till inlägg 31 maj 2016
Det här supergoda brödet är nästan ett måste till soppa eller en god sommarsallad där man vill ha bröd till. Det är ost både i och utanpå brödet. Jag tog de ostar jag hade hemma, så det blev en mild ost i brödet, Gouda, och extra lagrad Greve som garnering. För extra mycket smak ska man satsa på en lite starkare ost inuti också. Allt är en smaksak! Smidigt bröd i och med att det kalljäser också.
2 bröd
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk honung
2 1/2 dl riven ost
ca 10 dl vetemjöl
ost till garnering
Smula jästen i en bunke och häll över vatten. Lös upp jästen och tillsätt mjölk. Blanda i resterande ingredienser och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter, men ha inte i för mycket mjöl. Strö lite mjöl på degen och täck bunken med plastfolie. Låt stå i kylskåp över natten eller i ca 8 timmar. Ta ut degen och forma 2 avlånga bröd. Spar lite deg som kan rullas till 4 längder. Sno ihop dem två och två och tryck fast dem på varsitt bröd. Riv valfri mängd ost och strö på bröden. Låt jäsa under bakduk i en timme. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter och mums vilket gott bröd du åstadkommit!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|