Direktlänk till inlägg 7 januari 2017

Hårt knäckebröd med rosmarin

Av Pernilla Nyberg - 7 januari 2017 19:59

 

På grund av sjukdom och annat firade vi jul med mina föräldrar först igår. Barnen hade längtat länge efter dessa julklappar. Den här gången var det inte vi som var sjuka utan vi har faktiskt hållit oss friska hela jul och nyår. Min kära make blev 40 år på nyårsafton och överraskades med stor fest. Eller, helt överraskad blev han inte. Han hade anat att det var någonting på gång. 


Det här knäcket innehåller jäst och inte lika mycket fröer som de vanliga knäcken jag brukar göra. Det gör det lite hårdare, vilket jag tycker är jättegott. Rosmarin ger det också en intressant smak.


2 plåtar

25 gram jäst

2,5 dl ljummet vatten

1 tsk salt

1 msk rosmarin

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl vetegroddar

1 dl fullkornsvetemjöl

2 dl grovt rågmjöl

1 dl grahamsmjöl


Lös upp jästen i vattnet och kör alla ingredienser i en degblandare. Låt jäsa i en timme under bakduk. Dela degen i två delar och kavla ut varje del på bakplåtspapper. Tillsätt fullkornsvetemjöl vid utkavlingen. Degen blir ganska hård för att den ska gå att kavla och för att inte degen skall fastna på kaveln. Nagga degen och skär ut bitar. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader. Ha koll på knäcket. Det ska bli hårt men inte brännt. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards