Direktlänk till inlägg 15 april 2017

Kaffe- och apelsinlimpa

Av Pernilla Nyberg - 15 april 2017 10:40

 


Det här är ett av mina favoritbröd, där jag har använt kaffe som degspad. Det blir så god smak av kaffet. I det här hade jag även i pressad apelsin, men jag måste erkänna att jag inte kände så mycket smak av just apelsin. Kanske att kaffet tar överhanden. Gott är det i alla fall. Idag fick det avnjutas med en kopp te, lite yoghurt och så ägg på smörgåsen. 


Ett bröd

2 dl starkt kaffe 

saften ur en pressad apelsin

25 gram jäst

1/2 msk stött anis

1 tsk salt

1/2 dl brödsirap

1 dl rågkross

2 dl fint rågmjöl

1 dl grovt rågmjöl

3 dl fullkorsvetemjöl


Blanda kaffet med apelsinsaften och låt det svalna till fingervarmt. Lös upp jästen i vätskan och blanda i resterande ingredienser. Låt jäsa under bakduk i 50 minuter. Ta upp degen på ett bakbord med mjöl och forma ett runt bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs övertäckt i ytterligare 40 minuter. Pensla med kaffe blandat med mjölk och skär ett kors i brödet. Strö på lite frön. Jag tog pumpakärnor, solrosfrön och linfrön. Grädda i varmluftsugn på 200 grader i ca 40 minuter. 


Glad påsk önskar jag er alla!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards