Direktlänk till inlägg 19 maj 2017

Solrosbröd med rågsikt

Av Pernilla Nyberg - 19 maj 2017 17:06

 

Vilket underbart väder vi fått. Jag älskar värme, så det här passar mig perfekt. Johannes stackaren däremot spydde hela natten och har hållit sig inne i stort sett hela dagen. Han mår lite bättre nu och har fått i sig en glass och lite saftsoppa. Själv fick jag torka spyor halva natten och kunde inte sova alls när jag hörde Johannes springa upp på toaletten. Så trött idag. 


Jobbade hemma idag som tur var och tänkte nu uppdatera bloggen med det bröd jag bakade häromdagen.


2 större limpor eller ca 20 små

50 gram jäst

6 dl ljummen mjölk

3 tsk salt

4 msk ljus sirap

3 msk rapsolja

ca 14 dl rågsikt + lite till utbakningen


Börja med att lösa upp jästen i mjölken och knåda sedan samman alla ingredienser i en degblandare kraftigt i några minuter. Jäs under bakduk i en timme. Ta upp degen och forma den till större limpor eller flera små genom att tillsätta lite mer mjöl. Smörj några formar eller lägg dem direkt på ett bakplåtspapper på en plåt. Jag använde både halvstora formar och gjorde några smålimpor både med och utan form. Det går bra vilket som. Utan form flyter bröden ut lite och blir inte lika höga. Skär några snitt i varje limpa med en vass kniv. Pensla med vatten och strö över solroskärnor och hela linfrön. Jäs övertäckta i ytterligare 30 minuter och grädda på 200 grader i ca 15 minuter. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards