Direktlänk till inlägg 6 september 2015

Grova tekakor

Av Pernilla Nyberg - 6 september 2015 13:56

 

Johannes och jag hade en mamma-Johannes dag igår. Vi var i Strängnäs, en väldigt mysig stad. Eftersom barnen bråkar konstant valde vi att sära på dem. Johannes och jag åt på en jättegod restaurang, vi promenerade, lekte i den stora lekparken och shoppade. Jag hittade lite kläder till mig. Johannes är riktigt roligt att shoppa med, för han är verkligen intresserad. Han är bra som smakråd. Självklart fick han en hel del nya kläder han också. Han växer ju så det knakar och behövde det verkligen. 


När vi kom hem bakade vi lite bröd som vi tog med till mormor och morfar på kvällen när vi åt kräftor. 


20 små tekakor


25 g jäst

5 dl ljummet vatten

2 msk rapsolja

1 tsk salt

1 msk brödsirap

1 dl linfrön

4 dl fiberhavregryn

3 dl fint rågmjöl

2,5 dl fullkornsvetemjöl


Lös upp jästen i vattnet och ha i övriga ingredienser samtidigt som du blandar samman allt i en köksassistent. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk eller plastfolie. Forma sedan ca 20 små tekakor eller ca 12 st stora genom att blanda i lite mer mjöl. Lägg på plåt, nagga och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda på 200 grader i mellan 10 och 15 minuter. 


Lätt att göra, gott att äta! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards