Direktlänk till inlägg 7 september 2015
Detta blev ett tunnt, lättkavlat och väldigt gott knäcke. Dessutom hur enkelt som helst att göra. Det är lätt att kavla för att få det tunnt och sporrar man ut bitar innan gräddning är det väldigt lätt att bryta isär utan att det går sönder.
För 2 ganska små plåtar:
1dl chiafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
2 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 tsk anis
1 tsk fänkål
1/2 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
vita vallmofrön att strö över
Detta enkla knäcke är det bara att blanda samman alla ingredienser och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Strö på vallmofrön på slutet av kavlingen. Sporra och grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Tiden för gräddning beror mycket på ugnen, men knäcket ska bli hårt innan det är klart.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|