Direktlänk till inlägg 20 september 2015
I helgen har jag slängt ihop ett gott knäckebröd med smak av rosmarin och med mycket pumpakärnor i. Trots ganska många ingredienser så är det väldigt lätt att göra. Det regnade igår morse och efter några timmars städande i lådor och skåp passade jag på att baka detta knäcke samtidigt som städningen fortsatte under gräddningen. Det visade sig vara ett smart drag att städa och dona på förmiddagen för eftermiddagen bjöd på ganska soligt höstväder, precis som idag.
Två plåtar knäcke:
1 dl kornmjöl
1 dl dinkelmjöl med fullkorn
1 dl rågkross
1 dl vetekli
2 dl pumpakärnor
1 dl boveteflingor
1 dl havrekärnor
1 msk salt
2 msk rosmarin
1 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
Blanda alla ingredienser samman i en bunke och dela smeten på hälften. Kavla ut varje del mellan 2 bakplåtspapper och sporra, så att det blir lätt att bryta isär bitar efter gräddningen. Grädda i mitten av ugnen på 175 gradet i ca 25-30 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|