Direktlänk till inlägg 24 september 2015
I tisdags bjöd jag på frukost på jobbet och detta var ett av de 3 mjuka bröd och två knäckebröd som fanns med. Ett knäcke var det senaste receptet, med rosmarin och pumpakärnor. Det här bovetebrödet var det som var populärast, det tog snabbt slut och många ville ha receptet, så här kommer det.
För ett bröd:
4 dl dinkelmjöl med fullkorn
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn med fullkorn
0,5 dl rågkross
0,5 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
1,5 dl hackade valnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 rivet och skalat äpple
2 msk honung
4,5 dl naturell yoghurt
Blanda först alla torra ingredienser. Rör sedan ner resten. Blanda smeten och lägg i en smord och mjölad form. Toppa med pumpakärnor. Grädda på 175 grader i ca en timme. Jag älskar detta bröd!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|