Direktlänk till inlägg 24 september 2015
Denna råglimpa var också väldigt populär när jag bjöd kollegorna på frukost. Brödet är saftigt och gott och får en härlig citruston av pomeransen. Eftersom jag lät det kalljäsa i kylen över natten är det också väldigt enkelt att göra.
För en limpa:
Dag 1,
1,5 dl fint rågmjöl
3 dl kokande vatten
1 msk pomerans
Koka upp vatten och vispa ihop det med mjöl och pomerans i en skål. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen till nästa dag.
Dag 2,
Skållningen från ovan
2 dl filmjölk
4,5 dl rågsikt
1 dl vetemjöl med fullkorn
1 dl solroskärnor
1/4 pkt jäst
1,5 tsk salt
Blanda skållningen från dag 1 med övriga ingredienser och kör i ca 5 minuter med en degblandare. Täck degen med plastfolie och ställ in i kylen i ca 10-12 timmar. Förslagsvis över natten.
Dag 3 (eller 10-12 timmar senare),
Knåda samman degen med lite mer mjöl, då den kan vara lite väl kladdig. Forma en limpa och lägg den på en smord plåt eller på bakplåtspapper. Gör några snitt i brödet och pensla med lite vatten för att sedan kunna toppa det med lite boveteflingor. Låt jäsa under bakduk i ca en timme. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|