Direktlänk till inlägg 24 september 2015

Råglimpa med pomerans och solroskärnor

Av Pernilla Nyberg - 24 september 2015 08:10

  Denna råglimpa var också väldigt populär när jag bjöd kollegorna på frukost. Brödet är saftigt och gott och får en härlig citruston av pomeransen. Eftersom jag lät det kalljäsa i kylen över natten är det också väldigt enkelt att göra.


För en limpa:


Dag 1,

1,5 dl fint rågmjöl

3 dl kokande vatten

1 msk pomerans


Koka upp vatten och vispa ihop det med mjöl och pomerans i en skål. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen till nästa dag.


Dag 2,

Skållningen från ovan

2 dl filmjölk

4,5 dl rågsikt

1 dl vetemjöl med fullkorn

1 dl solroskärnor

1/4 pkt jäst

1,5 tsk salt


Blanda skållningen från dag 1 med övriga ingredienser och kör i ca 5 minuter med en degblandare. Täck degen med plastfolie och ställ in i kylen i ca 10-12 timmar. Förslagsvis över natten.


Dag 3 (eller 10-12 timmar senare),

Knåda samman degen med lite mer mjöl, då den kan vara lite väl kladdig. Forma en limpa och lägg den på en smord plåt eller på bakplåtspapper. Gör några snitt i brödet och pensla med lite vatten för att sedan kunna toppa det med lite boveteflingor. Låt jäsa under bakduk i ca en timme. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards