Direktlänk till inlägg 24 september 2015
Det här brödet är väldigt enkelt och även det kom med till frukosten på jobbet.
En franska:
1/2 pkt torr sågsurdeg
1/4 pkt jäst
1 msk olja
1 msk sirap
2,5 dl vatten
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Blanda samman allt i en degblandare, men ta inte i saltet förrän i slutet av knådningen. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylen över natten, eller i ca 10-12 timmar. Knåda degen med händerna ev med lite extra mjöl och forma till en limpa. Lägg det på en smord plåt. Snitta brödet och pensla på lite vatten för att sedan toppa med ljusa vallmofrön. Låt jäsa under bakduk i ca en timme. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|