Direktlänk till inlägg 24 september 2015
Det här knäckebrödet var många förtjusta i vid frukosten. Detta är även det sista receptet att lägga upp, av de bröd jag hade med till kollegorna.
Två plåtar:
1 dl boveteflingor
2 dl havregryn med fullkorn
2 dl bovetemjöl
1 msk salt
1 dl linfrön
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Topping:
blå vallmofrön
Enkelt knäckebröd att bara blanda samman ingredienserna och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Toppa med vallmofrön och du vill det och kavla lite lätt in fröna i knäcket. Sporra ut bitar, nagga med gaffel. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter, beroende på ugn. Viktigt att ha koll på knäcket så att det inte blir bränt, men samtidigt skall det vara hårt och sprött innan det är klart. Är det lite mjukt får man sätta in det en stund till. Låt svalna och bryt isär.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|