Direktlänk till inlägg 7 december 2014
Det sista brödet av det farfar fick var ett surdegsbröd som jag gjorde ett till honom och ett till oss själva.
För 2 ganska stora bröd:
500 gram siktat dinkelmjöl
250 gram dinkelmjöl med fullkorn
500 gram vatten
200 gram rågsurdeg
20 gram salt
Jag lät degen vila en timme under bakduk efter att jag blandat ihop den, knådade lite, hade på mjöl, lät den vila ytterligare en timme, knådade, hade på mjöl och sedan upprepade jag det ytterligare en gång innan jag la degen i 2 jäskorgar, plastade in och lät stå i kylen till kvällen efter då jag hade upp dem på plåt och lät stå i en timme innan jag gräddade dem i ugnen i ca en timme på 200 grader. Innan gräddning skårade jag några snitt för att det skulle bli ett fint bröd, samt att jag hade på lite mjöl.
Surdegsbröd blev som vanligt supergott. Jag penslade på lite vatten efter gräddningen för att skorpan inte skulle bli fler hård. Det blev perfekt!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|