Direktlänk till inlägg 26 december 2014
Juldagen firade vi hos mina föräldrar på landet och innan vi åkte dit bakade vi Vörtlimpa. Det både smakade och såg ut som en köpt Vörtlimpa. Det är inte mitt favoritbröd, men just till julskinka är det väldigt gott! Vi tog med både en limpa och knäckebrödet jag bakade sist, ut på landet, och nästan allt gick åt, trots att det fanns mat i mängder av alla de slag.
För 2 limpor:
25 gram margarin
1 dl mörk sirap
3,5 dl vatten
50 gram jäst
1 påse vörtmix
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
Smält margarin och tillsätt vatten och sirap. Låt vätskan bli 37 grader och lös upp jästen i det. Ha i vörtmixen och sedan mjölet. Låt jäsa i ca 30 min. Forma sedan 2 limpor och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Grädda sedan på 175 grader i ca 30 min.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|