Direktlänk till inlägg 28 december 2014

Eget pitabröd till pulled pork

Av Pernilla Nyberg - 28 december 2014 12:56

 

På lördag kvällen bjöd maken på pulled pork. Jag bjöd på pitabröd. Betydligt godare och saftigare än det pitabröd man köper som jag tycker brukar vara alldeles för torra. Av min syster i julklapp fick jag en bok som heter Bröd bröd bröd - recept, råd och genvägar, av Martin Johansson. Finns massvis av olika roliga recept som det bara kliar i fingrarna för att få prova. Där fanns i alla fall receptet på pitabröd, som jag gjorde om lite.


För 8 st:

2 dl kallt vatten

1 tsk jäst

1 msk rapsolja

1 tsk salt

1,5 dl fint rågmjöl

3,5 dl vetemjöl


Rör ihop allt och täck med plast i ca 45 min. Ha sedan upp på bakbordet och forma 8 st släta bullar. Rulla i lite mjöl och platta till lite. Låt vila några minuter och kavla ut dem tills de blir knappt 1 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och täck med duk i ca 30 min. Grädda på 230 grader i ca 7 min. 


De jäste upp precis som pitabröd ska göra, så de var lätta att skära i, för att sedan ha i grönsaker, gräddfil och pulled pork. Supergod middag som vi även åt till lunch idag. Dessutom enkelt att baka, så detta kan jag varmt rekommendera istället för att köpa färdiga pitabröd, som ändå inte är så goda! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards