Direktlänk till inlägg 28 december 2014
På lördag kvällen bjöd maken på pulled pork. Jag bjöd på pitabröd. Betydligt godare och saftigare än det pitabröd man köper som jag tycker brukar vara alldeles för torra. Av min syster i julklapp fick jag en bok som heter Bröd bröd bröd - recept, råd och genvägar, av Martin Johansson. Finns massvis av olika roliga recept som det bara kliar i fingrarna för att få prova. Där fanns i alla fall receptet på pitabröd, som jag gjorde om lite.
För 8 st:
2 dl kallt vatten
1 tsk jäst
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1,5 dl fint rågmjöl
3,5 dl vetemjöl
Rör ihop allt och täck med plast i ca 45 min. Ha sedan upp på bakbordet och forma 8 st släta bullar. Rulla i lite mjöl och platta till lite. Låt vila några minuter och kavla ut dem tills de blir knappt 1 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och täck med duk i ca 30 min. Grädda på 230 grader i ca 7 min.
De jäste upp precis som pitabröd ska göra, så de var lätta att skära i, för att sedan ha i grönsaker, gräddfil och pulled pork. Supergod middag som vi även åt till lunch idag. Dessutom enkelt att baka, så detta kan jag varmt rekommendera istället för att köpa färdiga pitabröd, som ändå inte är så goda!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|