Direktlänk till inlägg 28 december 2014
Den första bilden är vanligt vitt rostbröd och den andra när jag ersatt en del av vetemjölet med fullkornsmjöl.
Vitt bröd, 1 st
1 tsk jäst
2,5 dl kallt vatten
5,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Grövre bröd, 1 st
1 tsk jäst
2,5 dl kallt vatten
1 msk linfrön
1 dl solroskärnor
3 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Pensling:
1 ägg
1 msk vatten
nypa salt
sesamfrön att strö över
Blanda alla ingredienser i maskin och kör i 10 min. Täck med plast och låt vila i ca en timne. Smörj en form. Ta upp degen och knåda den. Dra ut degen till en kvadrat ca 20x20 cm och rulla sedan ihop den och lägg i formen. Låt jäsa i ca en timme. Pensla innan gräddning. Grädda i ca 30 min på 230 grader.
Det smakade faktiskt som riktigt rostbröd. Perfekt att frysa ner, för det är inget hållbart bröd att ha uppe. Jag rostar allt bröd, verkligen allt, om det inte är nygräddat, så då kan ni ju gissa att jag även tyckte om detta bröd.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 | |||||||
|