Direktlänk till inlägg 23 december 2015

Fänkålsknäcke

Av Pernilla Nyberg - 23 december 2015 13:13

 

Snart julafton!!!!! Julstök, bakning och att grilljera skinka är några av de saker vi pysslar med idag här hemma. Tror vi äntligen är friska hela familjen och nu håller vi tummarna för att inget händer tills i morgon. Alexander har tagit sig en tupplur och Johannes håller nu på att pysslar med julklappar som han själv gör och slår in till nära och kära. Jag vet faktiskt inte alls vad det är. Blir spännande i morgon! Vi ska baka mjukt bröd tills ikväll så att vi har något riktigt gott att ha julskinkan på, men på förmiddagen gjorde vi ett gott knäckebröd som också den passar till skinkan. Barnen var nära på att äta upp hela plåten jag gjorde. Det var så knaprigt och gott. 


En plåt

1/4 pkt jäst

2 1/2 dl ljummet vatten

1/2 dl havrekli

1 msk fänkål

1 tsk salt

3 1/2 dl fint rågmjöl


pumpakärnor till garnering


Lös upp jästen i vattnet och blanda sedan samman alla ingredienser, gärna i en degblandare. Låt degen vila under bakduk i 15 minuter. Kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper så att det täcker en hel plåt. Se till så att den blir riktigt tunn. Ha på lite pumpakärnor och kavla in dem. Avsluta med kruskavel och skär så stora bitar som önskas. Grädda knäcket på 200 grader i ca 40 minuter. Det är viktigt att känna på knäcket så att det är riktigt hårt. Är det lite segt måste det in en stund till i ugnen. Det går att bryta isär bitarna och vända på dem om det finns risk för att det ska bli brännt. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards