Direktlänk till inlägg 15 februari 2015
Min farmor fyller år i morgon, så därför laddar jag upp med lite bakning den här helgen. I morse blev det härliga frukostfrallor jag provade på. Mumsiga!
12 st
1 dl fullkorns havregryn
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1 dl mix av pumpakärnor, solroskärnor och valnötter
4 st hackade torkade plommon
2 msk sirap
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
Smeten ska vara rätt så kladdig, men man kan doppa händerna i lite vatten innan man formar dem till bullar så går det lite lättare. De gräddas på 175 grader i ca 20 minuter. Jag hade på lite solroskärnor för att de skulle se lite finare ut innan jag hade in dem i ugnen.
De blev helt klart goda, men svåra att få fina på grund av den kladdiga degen. Därför är väl detta inte direkt det vackraste brödet jag sett. Däremot känns de nyttiga!
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | ||||
|