Direktlänk till inlägg 28 februari 2015
Detta supergoda bröd bakade jag i morse. Det bara måste ni prova. Saftigt, nötigt och helt enkelt himmelskt!
15 gram jäst
4 dl rumsvarmt vatten
125 gram kvarg
2 1/2 dl fiber havregryn
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 1/2 dl havrekli
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl pumpakärnor
1/5 dl grovt hackade hasselnötter
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
Lös först upp jästen i vattnet och blanda sedan i alla andra ingredienser. Häll degen i en smörad form, alt ha bakplåtspapper i formen. Sätt plastfolie på och ställ i i kylen över natten (eller 8-12 timmar). Jag hade ut den i morse när jag vaknade och lät stå i rumstemperatur medan jag tog dagens löprunda. När jag sedan kom in hade jag på lite boveteflingor innan jag gräddade brödet på 200 grader i ca 40 minuter. Jag och barnen älskade brödet, men det mesta gjorde jag till mina föräldrar som kommer hem från Vietnam i kväll. På deras köksbord har de nu detta bröd stående tillsammans med en del av knäckebrödet jag bakade sist. Hoppas de uppskattar det lika mycket som vi gjorde.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | ||||
|