Direktlänk till inlägg 19 december 2016
Jag kunde lätt ha haft i skal av två apelsiner, eller kanske till och med saften av apelsinen. Knäcket är jättegott som det är, men det gav inte så mycket apelsinsmak. Barnen har på bara några dagar nästan ätit upp hela plåten med knäcke, så jag måste snart fylla på mitt förråd av knäckebröd.
En plåt
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl fyrkornskross
rivet skal av en apelsin (skulle tipsa om att även pressa i saften)
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
2 dl kornmjöl
2 dl kokande vatten
Blanda alla ingredienser med vattnet sist. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper. Skär ut lagom stora bitar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt knäcket stå på eftervärme i en timme.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|