Direktlänk till inlägg 19 april 2015

Mandel- och pomeransbröd

Av Pernilla Nyberg - 19 april 2015 17:02

          

Känner mig äntligen frisk nu. Rösten skär ihop lite ibland, så någonting litet kanske är kvar, men jag mår tipptopp! Jag har varit sugen på att baka något gott bröd länge nu när jag varit förkyld, så äntligen blev det nybakat till frukost. Ett jättegott saftigt bröd dessutom.


Ett bröd:

2 dl rågsikt

2 dl vetemjöl med fullkorn

1 dl grovt rågmjöl

1,5 tsk pomeransskal

1 tsk salt

1/4 pkt jäst

1,5 dl kallt vatten

1/5 dl mörk brödsirap

1 tsk rapsolja

1 dl sötmandel


Mät först upp alla torra ingredienser och smula i jästen. Blanda sedan i resten, utom mandeln, av ingredienserna och låt gå i hushållsmaskin i ca 5 min. Blanda till sist ner hela mandlar. Låt jäsa i jäskorg eller bunke med plastfolie över natten I kylskåp.


Tag ut degen från kylen på morgonen och låt jäsa i ca en timme i rumstemperatur. Efter att ha format den till en limpa. Ha på lite grovt rågmjöl på brödet, gör 3 st snitt, pensla med lite vatten och ha ev på lite sesamfrön. Grädda på 200 grader i ca 30 min. Frukosten är serverad!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Nyberg - 2 februari 2018 17:12


  Lite annat, lite mer om livet, lite förändrat helt enkelt.    nouw.com/pillansblogg ...

Av Pernilla Nyberg - 28 januari 2018 09:33

Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:53


  Jag blev så sugen på att prova ett knäckebröd med de kryddorna jag hade i pumpernickel-brödet. Kaffe i knäckebröd vet jag ju är gott sedan tidigare.    En plåt 1/4 dl spiskummin och mortlad anis och fänkål 1/2 msk salt 1/2 dl hela linf...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Av Pernilla Nyberg - 27 januari 2018 15:39


  Grovt mörkt bröd med massa korn och frön är det bröd jag föredrar allra helst och det här brödet innehåller dessutom massa kryddor som gör det extra smakrikt. Jag älskar bröd som har smak och lite tuggmotstånd. Det blir så mycket roligare än van...

Presentation


Här finner du härligt goda brödrecept som jag har bakat. Jag finns även på Instagram, @pernilla.nyberg.bakahemma

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards