Direktlänk till inlägg 20 april 2015
För första gången i mitt liv bakade jag Foccacia. Barnen älskade det och det är alltid kul när det man bakar blir uppskattat. Jag tycker själv att Foccacia är helt ok, men föredrar nog vilket annat hembakad bröd som helst framför det. Vi hade det till pulled chicken. Jag hade i timjan, fetaost och tomat, vilket gjorde den goda smaken på brödet.
Jag gjorde ett litet bröd, vilket gav 9 st bitar
1/4 pkt jäst
1,5 dl fingervarmt vatten
1/4 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 msk honung
3,5 dl vetemjöl fullkorn
fyllning:
olivolja
flingsalt
tomat
fetaost
timjan
Knåda samman alla ingredienser och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30-40 min. Knåda degen på bakbord, ha ev i mer mjöl om degen är för lös. Olja in en långpanna med olivolja. Strö över flingsalt och timjan. Tryck ut degen i långpannan och låt jäsa i ytterligare ca 30-40 min. Gör sedan hål i degen med fingret. Fyll hålen med fetaost och tomatbitar. Ringla över olivolja och pensla in det på brödet. Strö över flingsalt och timjan. Grädda i ca 20 min på 200 grader.
Kod för att importera min blogg till Nouw:3695255660
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|